čemu dáváte přednost / klikněte na vybranou možnost, lze dát hlas jen jedné z odpovědí :
![]() |
Děkujeme za Váš hlas. |
- mořské ryby 77
- sladkovodní ryby 55
- krevety 50
- mořské plody všeobecně 38
- slávky 25
- celá ryba 48
- filety 34
- chobotnice 35
- korýši 26
![]() |
Děkujeme za Váš hlas. |
mražené slávky ve schránce dáme rozmrazit a probereme, rozbité vyhodíme. Ve větším hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme nasekanou šalotku nebo bílou cibuli (je jemnější, než žlutá), lehce osmahneme, osolíme. Přidáme rozmražené slávky lehce opepříme, zalijeme bílým vínem a přiklopíme poklicí. Během 5 minut hrncem protřepeme. Přidáme nasekanou zelenou petrželku, nasekaný česnek. Přiklopíme, dusíme další 2 minuty. Zkontrolujeme slávky, které se neotevřely, vyhodíme.
Před podáváním odklopíme poklici, necháme vyvařit tekutinu, přidáme máslo, čímž se omáčka lehce zahustí.
Předáme do hlubokého talíře, polijeme omáčkou a podáváme s opečenou bagetkou
koupíme vykuchaného pstruha. Kůži nařízneme, aby se pstruh rychleji ugriloval. Uvnitř maso osolíme, sůl lehce vetřeme i do zářezů, uvnitř pstruha okmínujeme, přidáme balíček čerstvých bylinek (tymián, petrželku, majoránku), osminku citrónu. necháme chvíli odležet. Pstruha lehce grilujeme na ohni nebo jiném grilu, při nižší teplotě, aby se propekl až k páteři. Opékáme z obou stran, na chvíli jej i postavíme hřbetem na gril. Po opečení by měl krásně odpadat od páteře, čímž jde lehce vykostit.
Podáváme s bramborem, opečenou bagetkou nebo salátem.
koupíme hejka bez hlavy, vykuchaného (cena cca 190,-kč/kg). Jsu to menší kousky, cca 120-200 g. Hejka osolíme i uvnitř, na pánvi rozlálíme olej (olej používejte dle zvyku), přidáme kousek másla, vložíme hejka. opékáme lehce z obou stran, přidáme drcený kmín, před dopečením na pánvi přidáme ještě kousek másla. Můžeme přihodit posekanou petrželku, ihned podáváme se šťouchaným bramborem a oblíbeným salátkem.
pro přípravu zakoupíme chapadla již předvařené (cena u nás 490,-Kč/kg ), pokrájíme na menší kousky, na pánvi rozpálíme olivový olej a kousky na ní opečeme, okořeníme kořením na gyros. Uvaříme si dle návodu oblíbené těstoviny, k vychladlým těstovinám nasekáme najemno cibuli, na kostičky červenou papriku, na kostičky nakrájenou vařenou červenou řepu, dochutíme solí a pepřem, smícháme s majonézou.
Otevřeno bude 30.12.2020 9,00 - 18,00 hodin. Budeme vydávat obědové menu od 11,00 do 13,00 hodin. Rovněž lze objednat menu s sebou dopředu, dále si můžete objednat Silvestrovksé dobroty, jako tataráčky z lososa, tuňáka a pod
V lednu máme první týden zavřeno. Otevíráme pro výdej obědů s sebou v ponděí 11.1.2021 a to v době 9,00 - 15,00 hodin.
Už brzy se můžete těšit na doplnění jarní nabídky
Nullam augue odio, elementum at est ut, eleifend ultrices lectus. Sed eget purus dui.
Duis risus est, tempus elementum lacus vel, consectetur lobortis augue. In malesuada, risus in malesuada lobortis, odio enim posuere mi, quis malesuada augue ligula non purus. Nam non enim eu dui porta iaculis quis fringilla diam.
At consectetur dignissim. In hac habitasse platea dictumst. Duis risus est, tempus elementum lacus vel, consectetur lobortis augue.
Etiam sit amet convallis lectus. Suspendisse eget ex accumsan ex vulputate tempor et vel sem.
Nullam augue odio, elementum at est ut, eleifend ultrices lectus. Sed eget purus dui. Etiam sit amet convallis lectus. Suspendisse eget ex accumsan ex vulputate tempor et vel sem.